Збірник завдань для державної підсумкової атестації з правознавства для 9 класів

Державна підсумкова атестація з практичного курсу правознавства проводиться для учнів 9-х класів у письмовій формі за збірником завдань для державної підсумкової атестації з предмета «Правознавство. Практичний курс».

У збірнику вміщено 10 варіантів по 11 типових завдань у кожному, що охоплюють усі розділи навчальної програми (Пометун О.І., Ремех Т.О. Правознавство. Практичний курс. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів. 9 клас. -2009).

Кожний варіант містить тестові завдання; завдання щодо побудови ланцюжків термінів і понять; порівняння понять і наведення прикладів до них; аналіз статті законодавчого акта; правову ситуацію.

Виконання тестових завдань передбачає відтворення учнями на репродуктивному рівні основних знань з предмета. Завдання щодо побудови ланцюжка термінів і понять призначені для виявлення вмінь учнів аналізувати й узагальнювати основні поняття і явища, що вивчалися, та виявляти логічні зв’язки між ними. Завдання з порівняння правових понять чи явищ перевіряє вміння учнів визначати їхні відмінні ознаки. Аналіз статті законодавчого акта має на меті демонстрацію вмінь учнів працювати з нормативно-правовими актами, аналізувати їхній зміст. Розв’язання правових ситуацій спрямоване на виявлення навичок учнів застосовувати набуті в процесі вивчення предмета «Правознавство. Практичний курс» знання й уміння, а також представляти свої оцінні судження щодо правових подій, явищ і процесів.

Кожний варіант містить:

На виконання роботи відводиться 90 хвилин. Відповіді на тестові завдання (1-7) слід заносити в спеціальний бланк, поданий у кінці збірника, а розгорнуті відповіді записувати поряд із запитаннями й завданнями (8-11), або на прштампо-ваних листках, виданих учителем.

Завантажити: Збірник завдань для державної підсумкової атестації з правознавства для 9 класів

Напишіть відгук

ERROR: si-captcha.php plugin says GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why GD image support is not enabled for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin says imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why imagepng function is not enabled for PHP.


Правовий календар подій

1 березня Всесвітній день цивільної оборони
8 березня Міжнародний жіночий день
9 березня День народження Тараса Шевченка
15 березня Всесвітній день захисту прав споживачів
18 березня День працівника податкової та митної справи України
21 березня Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації
4 квітня Обережно – міни! (Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням)
5 квітня Перша конституція
11 квітня
Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів
18 квітня
Міжнародний день пам’яток та історичних місць
26 квітня
Міжнародний день інтелектуальної власності
Міжнародний день пам’яті Чорнобиля